fredag 31 januari 2014

Snö 2014, Gotland 1959

Vy från andra våningen på förmiddagen. Med nya kameran. Jag går ut lite försiktigt. Det snöade som f-n och hästarna vänder rumporna mot öster. Undrar om det är solen som anas bakom den grå himlen...
Med lite autokorrigering i medföljande programvara blev jag rätt nöjd.




Sen testade jag mitt favoritmotiv, sovande hund. Här värstingen Sonja. Är mycket nöjd med upplösningen. Man ser t.o.m. om det är hel-eller halvstolpar i filten. Och att hunden behöver gå till frissan.


Sen beskar jag bilden ganska ordentligt och är förtjust över resultatet. Och ändå kör jag tills vidare bara med alla tänkbara automatiska standardinställningar på kameran.
På eftermiddagen gick jag ut med hundarna och kameran runt halsen för att testa. Efter fem minuter var fingrarna totalt utan känsel och efter femton minuter såg jag blodspår i snön. In med en hund i taget och det blev napp på första försöket. Siri blödde från höger framtass men det slutade rätt snabbt. Begriper inte riktigt varifrån det kom men hon verkar OK.
Torka golv, ta in de andra jyckarna och alltså inte någon lyckad fotosafari i snön. Synd, för nu blir det snart plusgrader.



Innan jag förfrös fingrarna knäppte jag av ett par rätt dåliga bilder. Men dom visar i alla fall att vi har snö.

Några nostalgibilder igen

Under åren i Nyköping passade vi på att ta en långsemester på Gotland. Fyra vuxna och fyra barn hyrde en liten (väldigt liten) stuga utanför Slite. Turligt nog valde vi sommaren -59. Vi fyra barn fick hela fem veckor med konstant sol och bad. De vuxna alternerade i olika konstellationer att vara där och en vecka var alla åtta samlade. Himla tur att vi kunde vara ute hela tiden.


Späd syster och mamma i sanddynerna.


Marianne har aldrig varit någon bad-baddare. Längre än så här kom hon aldrig.


Fullt fokus på tennisboll i sked. Kompisen Lena fyllde 12 år och stort kalas fixades av närvarande vuxna.


Prisutdelning. Minstingen vann!


Egentligen är jag inte så förtjust i hästar. Kroppsspråket antyder kanske det.
##

Nu är det fredag, potatisgratängen är i ugnen och syrran har kommit in med ugnsstekt fransyska och rödvinssås. Bara att korka upp och njuta fredag.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar