måndag 6 januari 2014

Hej då julen!

Så blev det finsk seger i JVM och det var inte orättvist på något sätt. Det var lite rörande dock att se de jättestora, svenska tonåringarna gråta av besvikelse över silvret. Det är inte lätt att förlora. Men det var den enda matchen dom förlorade. Så visst var dom duktiga.

Idag fick julen tacka för sig. Adventsljusstakar tillbaka till källaren och juldukar till tvättmaskinen. I år avstod vi helt från tomtar, kulor, glitter och allt annat sånt. Mest av hänsyn till Sonja som annars kunde bli överstimulerad... Matte också ganska nöjd över att slippa. Julskinkan sade också hej då förklädd till Hirams drömskinka, en variant som jag inte testat tidigare, men som var supergod.

Systern och jag har tagit itu med sortera böckerna i källaren i bokstavsordning. (Det gäller sen att komma ihåg författarens namn när man letar efter en bok!) Det är något av ett Sisyfosarbete men det ska nog gå. Frågan är om jag (eller någon annan) någonsin kommer att öppna Tysk Grammatik eller Kartbok från gymnasiet. Eller om dom kan få gå till pappersåtervinning. Får fundera på det.
Sonja är i sitt esse när vi donar i källaren. Hon hittar massor med böcker som hon inte har läst. Hon hittar dessutom massor med annat som behöver undersökas.

I förmiddags bröt hon mot tre "nej". Hon öppnade garderoben, tog en tumvante, bröt sig igenom kompostgallret och lade sig i den röda soffan. Det blev visst fyra "nej".

Möjligen är det önsketänkande att hon ser lite skamsen ut. Fast hundar kan väl inte skämmas?

I morse var himlen duvblågrå och man undrade ängsligt om vädret var på väg åt vårt håll. Jaha, det var det. Större delen av dagen har det regnat och blåst.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar