söndag 12 januari 2014

Sonja lär sig nya saker hela tiden.

Igår blev det inget bloggat. Guldfiskens matte och husse har återkommit från sitt helgfirande och bjöd på middag. Det är alltid rikligt med mat och vin och av förklarliga skäl ville jag inte trötta er med betraktelser i midnattstimmen. Dessutom regnade det hela dagen igår och det kan göra vem som helst nedstämd.
Idag sken solen däremot och nu börjar termometern dra mot nollan.

Sonjas kreativitet verkar inte ha några gränser. Nu har hon kommit på att man kan hoppa upp i fönsterkarmarna. Alltså inte bara i hundarnas eget fönster utan i alla andra också. Gamla hus har ju så underbara, djupa fönsterkarmar, säkert 50 cm djupa och det är perfekt för en nyfiken hund att hoppa upp och undersöka. En alldeles ny rulle illgröna bajspåsar lyckades hon rulla ut i hallen idag. Koppel och nycklar lever farligt.
Att plundra mattes ficka på godis är också en mycket uppskattad sysselsättning.


Hon ger gärna en kurs i hur man gör. Fickan blir garanterat tom och ganska blöt.

Den här stolen är också nyupptäckt. Man kan lätt hoppa upp (den gungar bara lite konstigt en stund men det går över) och därifrån kan man ta sig vidare till ett bord som står vid sidan om. 


Svante är som vanligt lugn och skötsam. Han tittar på TV med matte och hjälper till att heja på norrmännen som forsar fram i skidspåren. Nån ska man ju heja på i brist på svenska framgångar...
Tänk att det är måndag i morgon och tänk att jag fullständigt struntar i det! Att vara pensionär är verkligen en ny erfarenhet. Nåja, ny sen ett år, men inte sen före skolstarten har jag upplevt att alla dagar är lika lediga. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar