måndag 13 januari 2014

Årets första snö faller därute. Faller och faller - i Skåne snöar (och regnar) det mestadels på tvären för naturligtvis blåser det också. Iskallt fast det bara är nollgradigt. Sonja, som aldrig upplevt snö, blev alldeles vild av upphetsning när hon plötsligt fann en vit gårdsplan. Vad är detta?
Vi gick en promenad i snögloppet och det var lite som att ha en sinnessjuk känguru i kopplet. Hon skuttade, fnyste, krafsade, åt snö och bar sig åt som unghundar pläga göra när de möter snö första gången.
Svante har varit med förr och blev inte särskilt överraskad. "Jaså, var det dags för det här vita nu igen..." Det vita lär inte bli långvarigt för redan framåt natten ska det slå om till plusgrader igen.

Lokalradion är som galen. Som vanligt blir skåningarna fullständigt överrumplade av besvärligt väglag och det är tydligen besvärligt nu. Särskilt i backarna vid Glumslöv. Och som vanligt haglar alltså dikeskörningar och småkrockar som spön i backen. Intet nytt under (den frånvarande) solen.

Kameran har gått i ide och mobilen fixar jag inte att få upp ur fickan med vantarna på. Att ta av vantarna är inte att tänka på. Fast kanske ska jag testa torgvantarna. Dom värmer mer än man tror trots att fingrarna är oskyddade.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar