måndag 27 januari 2014

Mera gamla bilder och snöstorm

Lokalradion går på högvarv. Lastbilarna (mest utländska) kasar av vägarna eller ställer sig på tvären och blockerar vägbanan. Snön fortsätter att rasa ner på tvären i kulingen. Inga stora flingor, men oavbrutet och nu ligger faktiskt snön i drivor på gården. Sonja häpnar. Hon krafsar och biter och verkar gilla den här vita nyheten. Matte delar inte hennes förtjusning.
Fortsätter med bilder från tidigt 50-tal.


Så här proffsiga bilder kunde ingen i familjen ta. Den här är tagen av en riktig fotograf som hette Gösta Glase. Han tog bilder bl.a. för Idun och Veckojournalen och vi var fotomodeller ett flertal gånger.



På den här bilden frågar en blivande barnmorska "Mamma, hur har jag kommit till?" Det var alltid spännande när vi skulle plåtas av farbror Gösta. Ibland skulle vi stå mitt på den trafikerade Årstavägen och mamma skulle visa hur man skulle titta först till höger och sen till vänster. (Det var vänstertrafik på den tiden.) Ibland skulle vi hjälpa till att städa och ibland skulle mamma lära lillasyster att gå i trappor. Alltid mycket pedagogiska reportage med tillhörande bilder.


Helst skulle jag vilja göra som Svante - sova. Gärna till framåt början av april. Fast först ska jag titta på ett program om katter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar