torsdag 1 augusti 2013

Kottekorg

Allt detta bärande på igelkottar kräver två händer och det blir lite knepigt att med tre hundar hoppande runt benen hålla koll på att kotten inte slingrar sig ut greppet och att dessutom öppna dörrar ut i friheten. Alltså fixades en kottekorg. En tidning i botten och handskarna i korgen. Redo för utryckning.

Himla tur, för dagens räddningsinsats var två pyttesmå kottar - inte större än tennisbollar. Dom är nog inte ens avvanda och det kändes inte bra att gå iväg för långt med dom. MEN på utsidan av staketet - bara ett par meter från fyndplatsen - låg en syster eller bror alldeles ensam och då är säkert också mamman i närheten. Hoppas bara det är samma kull.


De två nedersta och rundaste är rymlingarna som fick premiärtesta min korg. När jag gick förbi några timmar senare var alla tre borta och det är en nåd att stilla bedja om att dom inte gick tillbaka in i trädgården.

Köpte hundmat idag. Intresset var påtagligt stort från hundarna som omedelbart insåg säckens värde. Sonja lämnade den inte ur sikte.

Frågan är bara - hur öppnar man?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar