onsdag 28 augusti 2013

Leva i nuet

Det är vad hundar gör (och min syster) - lever i nuet. Nu är klockan halv nio på morgonen och Sonja är lämnad i veterinärklinikens vård. Glad i hågen stretade hon in i väntrummet, undersökte ett antal fodersäckar som stod i terrierhöjd, morrade ner en jättelik rottiskille som såg väldigt häpen ut och traskade glatt med en snäll djursyster till vågen - 11,6 kg. Hon har ingen aning om vad som väntar henne och framför allt kommer hon inte en sekund att grubbla över sin framtida barnlöshet.
Svante är förvirrad idag. Han låg länge på trappan och väntade på Siri som aldrig kom eftersom hon är hos Elle. Sen försvann matte med Sonja och bilselen och kom sen tillbaka utan Sonja. Vilken konstig dag.
Men!! Nu har Svante och jag några timmars egentid, vädret är så underbart att änglarna ler och Mamma Scan är framplockade ur frysen. Kanske lägger vi ett spår eller gömmer i ett träd.

En matte på valpkursen igår var lite sur för att hennes hund föredrog Mamma Scan framför hennes hemlagade. Några lätt suddiga bilder från gårdagens kurs. De flesta hundarna är som sagt havanaiser men både mops och pudel fanns med. Och så förstås den sammetslena boxervalpen.

Nu är klockan tolv. Hade något oförutsett inträffat hade veterinären säkert ringt. En liten fjärilsunge har man väl alltid i magen så fort det handlar om narkos.

Systern och  jag gick en promenad med Svante. Egentligen tycker han att det är för varmt men vi var bara tvungna att inspektera dessa på närmare håll.
Alldeles tvättäkta kameler nästan på våran gård! Dom luktade konstigt, tyckte Svante. Just det, cirkusen har kommit till Hyllie. Och titta på himlen, lika klar och blå som i öknen. Svante gav kamelerna en varnande utskällning och vände dom sen ryggen.

Och så blev då äntligen klockan tre och matte och moster kunde köra och hämta lilla hunden. Allt hade gått enligt ritningarna och vi transporterade hem en trött och drogad valp. Smärtstillande och något morfinliknande (särskilt hög är hon dock inte). 

Hon klär väldigt bra i sin nya body. Jag räknar med att hon kommer att sova bort resten av den här dagen. Svante nöjde sig inte med mindre än att han fick nosa igenom sin syster och dricka en slurk av hennes vatten. Nu är han nöjd - hon är inte till att leka med för tillfället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar