måndag 26 augusti 2013

Ljuvliga augusti!

Det har varit en fantastisk sensommardag med precis lagom doser av sol och skön temperatur. Sonja och jag tog en lång och skön koppelpromenad (på plan mark...) på förmiddagen. Lukta, snusa är väl också mental stimulans. Vi satt på en bänk och tittade på en matte med en papillon som gjorde lydnadsträning på fotbollsplanen. Spännande! Sen gjorde vi själva några "hit" med kopplet på. Fungerar lysande - i koppel alltså. Sonja har väl en hel del jakt i sig och får hon syn på fåglar eller andra intressanta djur får hon genast hörselproblem.

Svante hade fullt upp med att leka med Siri som ju inte varit här på två dagar. Dom verkade nästan lite abstinenta båda två.
På nästa promenad hittade Sonja en oerhört väldoftande pappburk som hon bar med sig hela vägen hem. Jordgubbar luktade den.
Både Svante och Siri blev väldigt intresserade av fyndet men Sonja höll burken stenhårt. Svante skulle inte drömma om att ta något ifrån henne (eller någon annan för den delen - han håller hårt på reglerna). Siri däremot betraktade bytet som en kampleksak och försökte sno den. För ovanlighetens skull lade jag mig i, petade undan Siri och lät Sonja traska in i sin bur med burken. Det var ju hon som hittat den och burit den hela vägen. Dessutom är det synd om henne som är sjuk. Det kan kallas för humanrättvisa men för den här gången får det bli så.
Burken är förstås i små, små bitar och förpassad till soporna men det var kul så länge det varade.

Sonja haltar inte alls mycket när hon går, guldfisken ser nästan pigg ut och för tillfället är läget lugnt. Lurvige Svante ligger bakom min stol och är också rätt nöjd med livet. Han har fått både kvällsmat och eftermiddagspromenad och inväntar nästa begivenhet. Husses och mattes middag. Kan bli något att slicka...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar