fredag 9 augusti 2013

Veterinärbesök

Efter ett dygns vila verkade Sonja fortfarande ha rejält ont i benet och så är det fredag och vår förträffliga veterinärklinik har inte jouröppet så... strax efter åtta i morse ringde jag och fick dagens sista lediga tid. Doktorn klämde och kände och lokaliserade ömhet och smärta till vänster knä. Det gjorde för ont att känna ordentligt så Sonja fick en lugnande/smärtstillande spruta och efter fem minuter var hon slak som en trasa.
Moster var med som en hjälpande hand. Öppna dörrar, plocka fram nycklar och plånbok (framför allt plånbok!) och som allmän hjälpreda.
(När jag var barn trodde jag att det hette hjälpbräda. Är man född i Stockholm så är man. Där skiljer man inte så noga på e och ä. Säg hjälpreda på stockholmska så fattar ni.)
Tre röntgenplåtar som väl inte visade några större katastrofer men för säkerhets skull ville tant doktorn att en ortopedspecialist också skulle bedöma bilderna och hunden. Specialisten finns i Tygelsjö och vi fick en tid på tisdag. 
Fortsatt vila och recept på smärtstillande medel för hund. Inget springande och lekande. För tillfället är allt sånt otänkbart för Sonja. Hon rör sig inte ur fläcken när jag bär ut henne. Hon bara blänger anklagande på mig som om det var mitt fel att hon har ont!


Här har hon fått smärtstillande i en skvätt filmjölk och är på väg att somna med nosen i skålen. Fattar alla hur synd det är om henne? 
Att ge mina hundar medicin är verkligen inga problem. All mat går ner, med eller utan tillsatser av medikamenter. 

Gårdagens teaterföreställning var väldigt mysig. Först picknick i gräset med öl och rödvin. Sen en härlig uppvisning som kanske snarast kan kallas minimusikal. "Evigt ung" heter den och skådeplatsen var Marsvinsholms slott. Trots en väldigt mörk himmel klarade vi oss med endast några enstaka regnstänk.
Båda hundarna sov gott när vi kom hem. Men det kändes hårt att lämna den lilla sjuklingen enbart i Svantes vård.

Solen skiner, det är 22 grader. På med grillen!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar