lördag 30 november 2013

Slottsmiddag och knähund

Det är dagen efter idag. Slottsmiddagen avlöpte väl och vi åt väldigt gott, drack väldigt gott och följaktligen mår man därefter idag. Min mamma ha sagt att jag inte får vara uppe till efter midnatt och jag borde följa hennes råd.
Hundarna njöt hela kvällen. Svante älskade att få smaka rimmad torsk och Sonja var så oregerlig att jag fick ha henne kopplad i början av kvällen. Normalt sover hundarna redan vid tiotiden på kvällen så gårdagen blev en prövning - klockan närmade sig halv två innan vi kom i säng... Det betydde å andra sidan att dom var ganska trötta i morse och snusade gott i ett par timmar efter vår hästfodring vid halvsjutiden. Matte snusade också ett par timmar till.


Så här såg drinktilltugget ut. Råbiff på rostade bitar av surdegsbröd och små laxsnuttar på bädd av något som var väldigt gott. Då kan ni ju bara tänka er vad förrätt, varmrätt och efterrätt bestod av.


Svante sitter bara i knäet om någon sitter i just den här stolen. Och nu sitter husse i just den här stolen. Svante är aningen för stor och tung för att sitta i knäet men han verkar inte riktigt inse det. Här får han en annan utsikt över gårdsplanen än den som hundarnas vanliga fönster erbjuder.

Och nu - klockan är bara åtta och båda hundarna sover som stockar. Men hallå! Vi har faktiskt en kvällspromenad som väntar och Dentastix efter den. Och hästarna ska ha kvällshö om en timme. Dagen är inte slut ännu.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar