söndag 3 november 2013

Flickan som pratar med hundar m.m.

Dagen började med ordentligt busväder, regn och blåst. Vid halv nio-tiden hade det slutat regna och det var rätt lagom tid för en morgonpromenad.

Svante och jag förundrades över denna märkliga syn. När man är så nära man kan komma tunnan och ändå låter högen ligga. Det skulle förstås kunna vara akut avsaknad av bajspåsar...

I stället för att Siri skulle vara ensam hemma när matte hade annat för sig fick Siri komma hit några timmar idag och som vanligt uppskattades det av samtliga inblandade rödingar.
Jag ägnade lite tid åt att följa Nordiska mästerskapen i freestyle via livestreamad utsändning från Herning i Danmark. Otroligt imponerande vad man kan få hundar att göra och framför allt - att göra det med sådan enorm glädje. Alla tävlande hundar såg ut att ha vansinnigt roligt och svansarna viftade oavbrutet när dom hoppade, sprang mellan mattarnas ben och gjorde alla sina konster. Till och med när dom skulle ligga alldeles "döda" anade man en rörelse längst ut i svansspetsen.
Sonjas släktingar skördade också framgångar i Herning med Bäst i Rasen, Best i Show och allt möjligt. Kul hundhelg alltså.
Min egen lätt hällörade (tydligen ett skånskt uttryck - återfinns inte i stavningsprogrammet) tonåring har varken tävlat i skönhet, lydnad eller cirkuskonster. Hon tävlar fortfarande i klassen "destruktivt beteende". Men hon är en stjärna på sitt område. Dagens facit är hittills: Laddaren till ajfånen är avbiten (har en till), penna från husses skrivbord går nog inte att reparera och en toarulle från gästtoan är inte längre användbar.

F.d. penna...

Vi har också haft besök av Hanna, tre år. Hon pratar oavbrutet och har mycket kroppsspråk, gester och mimik. Kanske förstår man hälften av vad hon säger men hon var mycket upprörd över vad hundarna (läs Sonja) hade gjort med böckerna. Hon förläste länge för Svante vad man får och inte får och han ser ut att skämmas lagom mycket. Fast han inte har gjort något!

Den riktiga marodören ligger i fönstret bakom soffan med ett samvete vitt som snö. Avslutar, som ofta, med en sovbild på Sonja. Det är sååå fridfullt när hon sover.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar