onsdag 20 november 2013

Ny korkskruv

Förra helgen lämnade min älskade screwpull in. Den bara sprack, säkert av alltför flitigt bruk genom många år. När jag googlade på screwpull insåg jag att en sån kostar multum! Systembolaget försökte pracka på mig en sån där som dom har på restauranger men en sån vill jag inte ha. Det blev en tur till IKEA. Så till helgen får vi se om den nya håller måttet.


I jämförelse med den smäckra gamlingen ser den nya i alla fall väldigt robust ut. Sen ger det sig om den drar ur korken lika elegant som den gamla.
Idag har det varit mycket aktivitet på gårdsplanen. En gubbe sitter i gårdens lindar och sågar ner de gamla grenarna. Lindarna beskärs varje år så dom ser ut som beskurna pilar. Knotiga. Men träden behåller sin fantastiska, runda form år efter år.

Alla dom där spretiga grenarna ska bort så att bara knotorna blir kvar.

En annan gubbe kom med stege och murbruk och började reparera tak där takpannor hade flyttat runt och blåst ner när Simone hemsökte oss.
Hundarna älskar dessa människor som är ute hela tiden. Tur att gubbarna inte är hundrädda. Speciellt älskar hundarna mannen i trädet eftersom han ideligen släpper ner skojiga pinnar på marken. Sonja har ju aldrig upplevt detta och hon gnager och tuggar av hjärtans lust. Svante och Siri är mer rutinerade på trädmannen och dessutom är dom inte så roade av pinnar som Sonja.

IKEA är för övrigt lite farligt. Man har en tendens att skapa en massa behov när man är där. Det är också förvånande att så otroligt många människor är där en vanlig onsdag. Långa, ringlande köer och proppfulla vagnar framför alla kassor. (Alla kan inte motstå behovet av att skapa sig behov.) Som tur är finns kassor med självskanning om man har färre en femton varor.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar