torsdag 14 november 2013

Ljusträd och pennburkar

Tänka sig - två paket medium Dentastix för 100 kronor! Rusta igen förstås. Det fick genast bli fyra paket. Hundarna stack ner sina huvuden i kassen och såg väldigt förväntansfulla ut. Dessutom blev det ett litet kitschigt ljusträd att sätta i fönstret. Det är inte klokt så mycket fantasifulla prydnader som uppfinns till jultid. Slingor, bollar, träd och självlysande allt möjligt.Det fanns ett större ljusträd men tyvärr bara med rosalila lampor. Där går gränsen för mig.

"Körsbärsträd"
Så ser det ut och har inte alls så mycket julstämpel utan kan fungera året runt.

Salladen står fortfarande grön och frodig i pallkragen Tyvärr är hundarna tämligen respektlösa mot våra försök att odla. På våren, när det är nysått, får man lägga galler över för annars blir det ingenting. Till våren får vi se om liggande kompostgaller inger större respekt än stående.

Och så var det gårdagens pysselstund som resulterade i nya burkar för pennor och annat.

Ganska nöjd med resultatet... Decoupage är en skojig teknik. Limma på saker - bilder, omslagspapper, pappersservetter eller vad som helst och sen slaska på samma lim som ytbehandling. Blir som ett skikt av fernissa. Gamla saker blir som nya och en skokartong kan bli den mest fantastiska förvaringslåda.

Lycklig och varm
snart du drömmer
flyr mig i drömmen som våg flyr vind
Sonja är ljuvlig när hon sover. Inte bara för att hemmet då stillnar en aning utan för att hon knorrar, drömmer och suckar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar