söndag 1 december 2013

Advent och tuggben

Vårt hus (våra hus) kräver osannolikt många adventsljusstakar. Och ända är det inte att tänka på att ha stakar i alla fönster. Hämtade upp runt femton stycken ur källaren och tydligen förnyade jag förrådet förra året för alla utom en fungerade! Det är nog rekord. Trevligt ser det ut i alla fall. Annars är jag inte mycket för julpynt och sånt. Gillar inte jul över huvud taget men ljusstakarna är fina och julskinka är gott. Jag baxnar när jag hör att julhandeln beräknas omsätta 66 miljarder kronor.
I afton kom en av hundarnas beundrare med två jättesmaskiga tuggben. Stor glädje för hundarna har haft det lite småtråkigt idag.
Sonja är en listig liten rackare. Medan Svante förlorade koncentration en liten stund (husse lät honom slicka resterna av middagen) passade Sonja på att ta Svantes ben också.


Problemet är att hon kan inte tugga på två ben samtidigt utan taktiken blir att bara hålla dom i munnen medan artige Svante grubblar på hur han ska få tillbaka åtminstone ett ben.

Sonja försöker rädda båda benen till sin reträttplats i hallen.

Mattes hjärta blöder av denna - enligt humana rättviseregler - otroliga orättvisa och tar ett ben ifrån Sonja och ger till Svante och båda hundarna är jättenöjda.

Just NU är det så här: Svante har båda benen. Sonja har tillfälligt tappat koncentrationen och Svante snodde hennes ben och nu är hon galen! Skäller, studsar omkring och Svante tuggar lugnt på ett ben medan det andra ligger i hans revir och Sonja vågar inte ta det. Matte ingriper igen. Det är ganska mycket kvar av tuggbenen så kampen fortsätter väl ett tag till. Det är ändå inget roligt på TV...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar