måndag 30 december 2013

Midvintervår?

Undrar om det finns. Det kändes som vår i luften i morse. Basilikan blommar i köksfönstret, tusenskönorna blommar i gräsmattan (!) och det är en otrolig aktivitet i dammarna. Svante har letat upp sina tennisbollar.




Sonja spanar in massor med fåglar i dammen. I en annan damm simmar våra svanar omkring. Dom brukar inte vara här på vintern i vanliga fall. I mitten av maj brukar dom få mellan fem och sju ungar. Något år blev faktiskt fem (av sju) vuxna. Året efter blev det också sju kläckta men efter ganska kort tid var det bara en kvar! Naturen är hård. Om det nu var naturen. Illasinnade tungor antydde att "utlänningarna" gillar svankött.

Okej, det kommer väl bakslag beträffande våren så småningom. Ännu så länge har det dock bara varit en dag med snö i Malmö och den snön försvann väldigt snabbt.
Vi förbereder oss för nyårsfirande i morgon. Våra vänner från Gotland bör anlända under natten någon gång. Dom har nyckel och Svante säger aldrig ett ljud när dom anländer under spöktimmen. Det ska bli spännande att se om Sonja drar igång stora larmet med morr, skäll och vaktande. Eller om hon sover så hårt att hon inte vaknar. Det ger sig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar