onsdag 4 december 2013

Efter morgonpromenad i morse träffade jag en av mammorna i stallet. Hon höll på att ta ut hästarna i hagarna. Hon ropade glatt: Nu är det äntligen riktig Skånevinter! Jodå tack, regn, blåst och fem plusgrader. Men visst är det trevligt med positiva människor?
Siri hade sovit bort gårdagens surhet och var lika pigg och glad som vanligt när hon kom. Det är bra för själen att se hundarnas ogrumlade lycka över återseendet varenda morgon. Precis som om dom inte sett varandra på evigheter.


Och så måste man kramas, bita varandra i käkar och ben och lukta runt. Samma ritual varje dag.
Efter morgonens regn stillade sig vädret vid lunchtid och det gick riktigt bra att vara ute. Nu pratar radion utan avbrott om Sven som ska drabba oss i morgon kväll. Ny storm alltså. Aldrig får man vara i fred för detta blåsande.
I morgon blir det champagneprovning på kvällen och syrran och jag ska göra fisksoppa mest hela dagen. För trettio personer... Men det ska nog gå bra. Hacka, skära och koka i alla stora kastruller som huset kan uppbåda. Hundarna kommer att gilla det. Alltid trillar det ner någon morotsbit eller annat gott.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar