måndag 23 december 2013

Dan före dan

Lustigt. När man så där lite försiktigt antyder att man inte gillar julen så visar det sig att ganska många tycker likadant.
Nåväl, nu står i alla fall en grönkålspaj färdig i det stora kylskåpet (dvs ute), skinkan är griljerad och syrran fixar Jansson och kokar ägg. Inne hos Lotta kokas det risgrynsgröt och bakas. Arbetsfördelning.
Hundarna är varken badade eller utklädda till tomtar. (Tråkmatte!) Siri har under sina fem år aldrig firat julafton med sin matte men det ska hon göra i år. Däremot är Siri här idag med övernattning till i morgon. Matte har en dotter som är allergisk - därav detta pysslande med Siri under jularna. Hunden bryr sig inte om vilket. Hon är van att bo här och dessutom är hundarna lyckligt omedvetna om att det är julafton i morgon. Kanske vankas det ändå ett par grisöron framåt julkvällen...
Julklappsstress? Nä då. Vi har skippat det där med att byta saker mellan vuxna människor för länge sen. Barnen får förstås, men det får deras föräldrar sköta om. Däremot brukar vi köra julklappsspel med tärning och det brukar vara uppskattat. Så mina kostnader för klappar uppgick inte ens till hundra spänn och stressade mig inte ett dugg.


Förra årets julkort. Närbutikens pampiga julgran som har återuppstått även i år.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar