fredag 31 maj 2013

Här planerar man för fredagsgrillning i stor skala och så regnar det! Nåja, det är inte matdags ännu på några timmar.
Det är hart när omöjligt att få svalorna att tänka om. Att förstöra deras påbörjade bo flera gånger om dagen hjälper inte. Dom börjar om på nytt. Det känns dessutom som kvalificerat djurplågeri. Den senaste, smått desperata lösingen, är svarta sopsäckar på bjälkarna. Fyra stycken.


Min gamla fina klicker/visselpipa har gått sönder. Just den här kombinationen visade sig vara svår att få tag på i djuraffärerna. Hittade till slut ett företag i Sjöbo som säljer sådana så jag köpte två för säkerhets skull.
Sonja är duktig på att sitta på kommando och hon klarar t.o.m. av det vid matdags. Och med de andra hundarna närvarande! Antagligen är det jobbigt för henne men jag har inga krav på att hon ska sitta särskilt länge. Tidigare har hon studsat runt på alla fyra på både golv och i vattenskålen.
Nästa grej vi ska träna på får nog bli stanna. Det kunde taxen Mitzi vi hade på 60-talet. Hon var urdålig på att komma när man ropade men stanna fungerade och så kunde man gå och hämta henne. Sonja är ännu så länge fantastisk på att komma på inkallning. Svante och Siri har också blivit bättre. Kan bero på att dom vet att det blir belöning.
Får nog läsa på lite om hur man tränar stanna. # Tack, Memea, jag kör nog på din linje.

Liten Sonja vaktar huset. I helgen blir det nog limning av öron...
Om man lugnar sig någon timme så upphör regnandet och solen tittar fram igen. Hoppet är alltså inte ute för grillning.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar