söndag 19 maj 2013

söndag 19maj 2013 ESC+I Tapper forts


I går var det alltså dags för den stora finalen på Malmö Arena. Lite häftigt att ha det hela så nära! Vi disponerade aftonen enligt följande: Enklare köttbit och sallad vid sextiden. Vid sjutiden tog vi en promenad med de tre hundarna bort till arenan för att kolla stämningen, folklivet och lyssna till schlagermusiken som strömmade ur högtalarna. Det var karnevalsstämning utanför arenan. Trodde kanske inte Sonja skulle orka mer efter en dag i Staffanstorp med massor med upplevelse. Hej, vad jag bedrog mig. Hon var hur pigg som helst. Svante och Siri, som kan vara lite stökiga när det är rörigt omkring dom, uppförde sig fantastiskt bra. Travade snällt på i sina koppel och bråkade inte alls trots trängsel, oväsen, ridande poliser och jag vet inte allt.

En hygglig festivaldeltagare plåtade båda systrarna och hundarna, som tyvärr vände rumporna mot kameran.
Efter drygt en timme var vi hemma igen och kl 21.00 var det dags för TV och mys i soffan. För människor och hundar, som är vana vid väldigt tidiga kvällar kändes det som en bragd att vara vaken till efter midnatt. Alla klarade det utom Sonja som inte brydde sig så mycket om slutresultatet.

Allt det kulinariska fixade syrran eftersom jag var på föreläsning hela dagen. Tack, Marianne! Och grattis grannen Danmark till vinsten! 

Sen var det alltså dags för en ny dag i Staffanstorp. Bokcirkeln fick disponera Ingrid Tapper hela dagen och det blev många, långa och spännande diskussioner om bl.a. stress (ett ord som kanske missbrukas en aning som ersättning för upphetsning, frustration, upprymdhet osv). En sak som är underbar är, att dessa otroligt hundvana människor, som jobbat med hundar i 30 år, berättar saker som får en glad amatör att häpna. Fast dom VET så mycket och har SÅÅ lång erfarenhet så blir det ibland helt fel för dom också. Det stärker en, när man ibland tycker att man arbetar i motvind.
Sonja var med idag också och hon är så duktig. Det är så himla nyttigt för henne att träffa alla dessa människor och hundar. Idag fick hon stifta bekantskap med en elektrisk rullstol som kunde både plinga och tända och släcka lampor. Hur många valpar har träffat en sån?
Dessutom var vädergudarna bussiga idag också. Visserligen regnade det rätt bra till en bit in på eftermiddagen men temperaturen hade sjunkit drygt tio grader sen igår och det var rätt skönt. Att sitta inomhus i 25 graders värme med ett antal hundar är inte någon höjdare.
Nu stundar arbetsvecka för många men för pensionärer är i morgon som vilken dag som helst! Ledig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar