söndag 26 maj 2013

söndag 26 maj 2013 Mera om S&S

Söndagkväll 20.00
Att klickerträna Sonja med Svante närvarande har sina sidor. Vi har övat lite på "sitt" idag och det börjar gå riktigt bra. Svante är så tålmodig. Han sitter, ligger, dansar, "sover" vid sidan om (när jag har klickern i handen) och när Sonja har kommit på att hon ska sätta rumpan i golvet kommer klicket och belöningen. Även till Svante. Det vore faktiskt taskigt annars. Sonja har också börjat fatta att kommandot "sitt" betyder att man ska sätta sig. Hurra! Då får man en bit torkad blodkorv! Åtgången på torkad blodkorv är minst sagt strykande och just nu går en ny omgång på torkning i ugnen. ICAs blodkorv för drygt sex kronor är billigt hundgodis. Lite pillande att skära i småbitar och torka i ugnen - men så himla gott!

Idag har jag också överkommit en av mina värsta fasor - kloklippning. Det är inte klokt, men jag kan klippa barnaföderskor i rumpan och sen sy ihop dom utan problem. Att klippa naglarna på hunden är däremot väldigt stressande. Vilket hunden naturligtvis uppfattar direkt. Sonja är duktig på att slappna av och idag började vi lite stillsamt med fyra klor. Utan problem! Triumf! Resterande klor får vi försöka ta snart. Inom de närmaste dagarna. Innan matte fegar ur och låter något proffs göra det. Det är ju löjligt att inte klara av att klippa klorna på sin hund.
Sonjas vänstra öra är på väg att balla ur. Irländare ska ju ha såna öron som Svante har. (Han är perfekt i alla avseenden.) Ett vanligt sätt att få "snygga" öron är att klistra fast dem under en period. Men jag vill inte. Om nu Sonja ska ha ett öra upp och ett i minne så får hon väl ha det. Frågan är om massage kan påverka... Hon har dessutom en svans som starkt påminner om "storebrors". Skruvad snett upp åt höger. (Mopsgener?) Men hon är världens finaste! Och det är Svante också - hur nu det går ihop.

Vi har varit på promenad i duggregnet i eftermiddags. Sonja okopplad och hon har bra koll på sina människor och sin flockledare Svante. Fåglar - dom kan man försöka jaga! Harar - hon ser dom inte ens. Men Svante gör!
I morgon kommer Siri igen och då kanske dom stora hundarna kan leka så jag kan klicka Sonja lite mera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar