torsdag 30 maj 2013

Sonjas öron och lite till

Siri är nytrimmad och under den lockiga pälsen dolde sig en vovve som lagt på hullet en aning. Dom är väldigt matglada alla tre och det är lätt att man faller till föga och ger extra. Sen är det också svårt att värdera hur många belöningskalorier man tillför per dag. Sonja, som är i inlärningsfas, får förstås många bitar torkad blodpudding men de vuxna har en häpnadsväckande förmåga att dyka upp så fort det är lektion för Sonja. Den lilla gosvalpen är väl 3,5 månad nu och det går sannerligen framåt. Hon sitter i tid och otid med blicken stint riktad mot min vänstra ficka. Där finns godiset och tydligen vill matte att jag ska sitta. Hon har sina perioder med maniskt aktivitet. Bita i strumpan, rusa omkring med pipleksak, hoppa upp på diskbänk, fönsterkarm och bokhylla. Ögonen är ständigt på jakt efter nya saker att utforska.
Hela dagen har hennes högra öra stått rakt upp! Som på en faraohund. Det vänstra liknar Julias - aningen vikt bakåt. Det kan jag väl acceptera men ett öra som står rakt upp och ett som viker sig bakåt. Kanske går gränsen där. Egentligen gillar jag inte att man limmar fast öronen på irländarna för att skapa den perfekta looken. Min hund får se ut som den vill. Fast kanske ändå inte...

Man kan hålla sig för skratt med tanke på hur öronen ska se ut på en irländare. Däremot får man nästan skrattparoxysmer när hon kikar upp på en. Lilla hjärtat, som du ser ut! Matte får nog frångå principen "kom som du är" och be Bibbi limma dig innan det är för sent.
På tal om att frångå principer. Läser idag om Zelda och Nemi i Åsa Nilsonnes blogg. Åsa har tidigare hävdat: Inga hundar i sängen. Och nu är plötsligt båda där! Lagar kan skrivas om, säger Åsa.
Svante har alltid varit välkommen upp i sängen men han vill inte. Han blir för varm och han är inte den keliga, nära typen. Sonja däremot! Hon har sovit säng i stort sett sen första dagen och verkar njuta i fulla drag. Samma sak med både Siri och Julia när dom sover över här. Så nära som möjligt i sängen.

Första fästingen på Sonja igår. Jag ska testa Fixodida på henne. Det fungerar bra på Siri men däremot inte på Svante. På honom är det Frontline som gäller.
Yipee! Idag kom fakturan på valplekskolan. Ja, inte glädjetjut för fakturan kanske men för att vi kommer med. Ska bli kul. Har inte gått lekskola på drygt fem år. Betalar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar