lördag 25 maj 2013

lördag 25 maj Två svalor, kanske sommar!

Ett fint sommarregn strilar ner denna morgon. Gräsmattan jublar och försommaren är precis så ljusgrön som den brukar vara så här års.
Herr och fru Svala cirkulerade igår runt vår uteplats. Perfekt bostad verkade dom säga till varandra.

 

Dom där bjälkarna i taket är som gjorda för att bygga bo på. Vindskyddat och med bra utrymme för in-och utflygning. Det är mindre tilltalande att tänka sig att dom bygger ovanför matbordet. Har vi tur så väljer dom något hörn och i så fall kan det väl vara trevligt med ett gäng svalor som sällskap till sommarens grillmiddagar.
Sonja hade lite paus i busandet igår. Häpnadsväckande nog pysslade hon enbart med tillåtna leksaker. Just NU stal hon prydnadskudden på sängen och ägnar sig åt att försöka göra den med valpar. Hon har inte fattat sin roll i de här sammanhangen och försöka duger alltid.


Gärna ser jag henne så här. Lugnt sovande i en korg, på en filt eller på en matta. I ärlighetens namn ska sägas, att hon är bra på att slappna av. Mellan varven.


Eller här, med storebror Svante på golvet i syrrans kök. Har man tur kan det ramla ner en och annan godbit och det gäller att vara i närheten. Svante är lurvig som en nallebjörn men snart ska vi till Trim-Lotta och byta till sommarkostymen.
Nu har jag avslutat korrekturläsningen av ett manus och idag får det bli en redan utgiven bok. Systern och jag var på Myrorna igår och köpte sjutton pocketböcker för mindre än 150 kronor. Helt suveränt billigt och de flesta böckerna är i prima skick. Dessutom har Myrorna på Emporia perfekt ordning. Alla böcker ordnade i bokstavsordning efter författarnamn. Sen kan man ju gå tillbaka med böckerna när dom är färdiglästa och så kan Myrorna sälja dom igen. Det kallas för återvinning!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar