söndag 19 maj 2013

lördag den 18 maj Ingrid Tapper + ESC

Intensiv helg! Igår var Sonja och jag på föreläsning i Staffanstorp hela dagen. Vi lyssnade på Ingrid Tapper som berättade, visade bilder och allmänt delade med sig av sin rika kunskap om hundars kroppspråk, signaler och  beteende. Lämpligt studiematerial fanns precis utanför fönstret i trädgården. Där huserade två valpkullar på ca åtta veckor samt Yrsas vuxna hundar. Gratis uppvisning i hur de vuxna hundarna fostrar de små och hur valparna inbördes busar, leker, smågnabbas - allt en formidabel uppvisning i hur signaler och kroppsspråk tränas in för att de ska kunna prata med sina artfränder.

Det var också många hundar som deltog - lika många som mänskliga åhörare och alla uppförde sig väl. Sonja insåg snabbt att hon var både minst och yngst i gänget men blev inte nedstämd av det. Hon glufsade oberört i sig sin lunch i ett hörn, drack en slurk gott vatten och välte sen vattenskålen över plattläggningen. En lustig vana hon har att hälla ut vattnet. Är hon missunnsam mot kompisarna?


Tack för igår, Ingrid och vi ses igen idag för söndagen är vikt exklusivt för deltagarna i bokcirkeln.

Det var också Den Stora Dagen för Malmö igår med finalen i ESC. Malmö som bjöd på strålande väder och en temperatur på runt 25 grader. Vädergudarna kunde inte välja lämpligare dag för att släppa fram sommaren. Mer om ESC senare för nu ska Sonja och jag förbereda oss för ännu en sväng till Staffanstorp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar