tisdag 30 juli 2013

Tage

Idag har vi träffat Tage. Husses bror och hans fru har Love, en jättelik och jättesnäll labbe. Love förlorade sin "storbror" för ett par år sedan men nu har han fått en "lillebror". Tage är sex år, kastrerad och en blandning mellan cocker och mellanpinscher. Av de sex åren märktes ingenting. Han både såg ut som och uppförde sig som en valp. En blank, svart valp i samma storlek som Sonja. Oj, vad han kunde springa! Han och Sonja rusade runt huset varv efter varv och hade vansinnigt kul. Tage accepterades nådigt av Svante också. En kille som luktar neutrum är ingenting som Svante bryr sig om. Love däremot, som fick vänta utanför grinden, fick ett antal dova morrningar. Att Love är MYCKET större skrämmer inte Svante. Han är ju alltid störst.
(Jag hann aldrig ta någon bild på Tage. Han liksom bara susade förbi med jämna mellanrum.

Precis när vi kom ut för att gå kvällspromenad öppnade sig himlen. Inget stilla sommarregn alltså utan megastörtskuren. Vi räddade oss in under några träd och efter en stund upphörde regnet lika plötsligt som det började. Nu ska man inte klaga. Gräsmattan är brungul och regnet är verkligen välkommet. Enligt DMI (danska motsvarigheten till SMHI) kommer det mera i natt och i morgon förmiddag.

Sonja hade nog glömt att vi har hästar här. Hon såg mycket undrande ut när ett hästhuvud plötsligt dök upp genom luckan. "Moster" lyfter upp så Sonja ska se lite bättre. Hon börjar bli stor. Jag vägde henne för någon vecka sen och då vägde hon elva kilo.
Nu regnar det igen! Hurra!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar