fredag 19 juli 2013

Grillfredag och torka

Det fortsätter att vara sommarväder och nu är det åter dags att börja oroa sig för grundvattnet, böndernas ärtskördar och bränder i skog och mark. Fast så mycket skog har vi inte i Malmö. Enligt den lokala tidningen har Malmö bara fått kanske fem droppar regn i juli och stackars Lund har inte ens fått en enda droppe.


Tips från Jette F - om hundarna har tråkigt ger man dom varsin tom filförpackning och det är hur kul som helst. Att komma in i förpackningen och slicka i sig innehållet håller dom garanterat sysselsatta en bra stund. Svante fick fruktyoghurt och lillan fick filmjölk. Jag tror dom bytte med varandra i halvtid.
I frysen hittade jag en ensam laxforell som legat där onödigt länge. Den har jag kokat till katterna. Katterna vantrivs svårt de få veckor som hästarna är på bete. Tyst och dött i stallet och inget sällskap alls. Hoppas dom uppskattar en god fisk.

Vi har så smått börjat öppna kompostgallren på kvällen och låter hundarna komma in när vi ser på TV. Sonja är inte fullt så maniskt busig längre och låter för det mesta bli att bita sladdar, vedkorg och åtkomliga krukväxter. Det är ändå mysigt att få vara med och titta på när Frankrike klår England i fotboll. Nåja, titta och titta - lyssna i alla fall. Dom passar dessutom väldigt väl i färg till den tunisiska mattan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar