lördag 22 mars 2014

Ny hund

Det höll på att bli riktigt körigt den här veckan. Siris matte ville åka till London och träffa barn och barnbarn, Julias husse ville åka på upptäcktsresa till Iran. Enkel matematik säger att då blir det två irländardamer "över". Dessa två damer går utmärkt väl ihop när dom träffas på Limhamnsfältet och liknande ställen. Men det är aningens annorlunda på våran gård... Siri, som är mycket socialt kompetent, blir väldigt revirhävdande när hon är här. Julia är ganska eftergiven men tolererar ju inte vad som helst från den där Siri. Och så blir det bråk och gruff och spänt. Helst vill jag alltså inte ha båda damerna här i en hel vecka.
Nu slumpade det sig så lyckligt att det inte passade Siris mattes barn och barnbarn den här veckan så hon får skjuta på sin resa. Och Julias "faster" kanske drog en lättnadens suck över att inte behöva knata runt med Julia i flera timmar varje dag. Julia är van vid LÅNGA promenader. Julia alltså dumpad här och hon får allt spring hon behöver.
Svante är van vid Julia men på något sätt har deras relation ändrats något sen Sonja kom in i bilden. Sonja vill bara leka och Julia är något tveksam till alla dessa lekinviter. Nåja, efter någon dag har väl positionerna etablerats och det blir ordning i ledet.


Svante och Julia. Och en liten Sonjanos som skymtar till vänster...


Julias vänsteröra påminner mycket om Sonjas vänsterdito.
Nu har dom varit på kvällspromenad, fått sina Dentastix och det ska bli intressant att se hur dom ska fördela sovplatserna. Har tagit upp Bia-bädden från köket så det finns två korgar, en säng (min!) och fönstret. Just nu är det Julia i Bian och de andra två i sängen.


Det verkar som om vi har släppt förbudet för den röda soffan. D.v.s. husse tillåter ibland och då kan man ju inte förbjuda vid andra tillfällen. Alltså - varsågoda, det är OK att ligga i den röda soffan. Svante vågar inte riktigt ännu men tjejerna har inga problem alls att ta till sig nya regler.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar