tisdag 11 mars 2014

Fia och Doris

Idag har det blivit många hundmöten. Först var Fia på besök med sin husse. Fia är snart tretton år gammal och en liten dam med bestämda åsikter. Hon tycker att mina hundar är burdusa och närgångna. Hon visar med all önskvärd tydlighet att det är hon som bestämmer och Svante, som är otroligt artig, väntar tills hon känner sig trygg. Fia morrar och Svante studsar tillbaka men visar hur vacker och oemotståndlig han är. Fias morr låter som en symaskin, säger hennes husse, men tveklöst förstår mina hundar budskapet ändå.

Här har Svante avancerat så långt att han får nosa Fia i baken utan att hon bråkar. Han har väldigt mycket charm när han vill.

Så småningom kunde det bli puss på nosen också och Fias svans avslöjar att hon ändå tycker att ynglingen är ganska trevlig.

Sonja studsar mest omkring och skäller och gör lekinviter men tant Fia var inte så road av att leka och till slut gav Sonja upp och lade sig att sova under en stol.
Svårt ljus idag. Det blir mycket skuggor och skarpa kontraster men vad gör det? Vårsol är ändå en gåva.

Ja, sen var det dags för eftermiddagspromenad och då kom Doris. Hade bara mobilen med mig men några bilder blev det ändå.


Både Svante och Sonja älskar Doris - måhända av lite olika anledningar. Nu har hon i alla fall slutat löpa och det tackar vi särskilt för.

För Sonja blev det ytterligare många hundmöten. Vi går kurs (typ grundkurs ett A...). Vi missade ju det mesta av valpkursen pga Sonjas korsbandsskada och hon behöver verkligen lite hyfs. Som vanligt var det så, att allt som hon kan hemma - sitt, ligg, lyssna på matte etc hade hon fullständigt glömt i kväll. Men skojigt tyckte hon att det var och nu är hon totalt utmattad. Jag gillar att hon är ganska frejdig i nya miljöer och att hon verkar tycka det är trevligt att träffa andra hundar, oavsett färg, kön och storlek. Hon måste bara fatta att livet inte bara går ut på att leka och tramsa.
Bilder från kursen? Nä, det var det mörkt när vi var ute och när vi väl var inne i ljuset var det för mycket annat att fokusera på. En annan gång kanske.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar