måndag 17 mars 2014

Lite mera latin och cirkus i stan

Apropå latin. För sådär 30-40 år sedan hade en kompis (läkare) skrivit ut 1000 ml 70%-ig sprit till sig själv. "För utvärtes bruk" stod det på flaskan även om det var solklart att han tänkt sig "för invärtes bruk". Det stod en massa latin på etiketten och kompisen vågade inte blanda sig en grogg med mindre än att han fick en översättning. Tänk om det var någon giftig tillsats i spriten! Vad apoteket hade skrivit var, att 1000 ml var utskrivet men att man hade delat upp det hela på två flaskor. Så visst kan man ha nytta av att ha läst latin! Jag borde ha fått den ena flaskan...


Nu är det nog vår på riktigt för nu kommer cirkusen till stan. Där borta, mellan oss och närbutiken, har den slagit upp sina tält. Brazil Jack är det som gästspelar den här gången. På torsdag blir det tydligen premiär. Inte långt från cirkusen ligger Malmö-mässan och där blir det internationell hundutställning i dagarna två. Dubbelcirkus. Vi får knalla bort och se om den här cirkusen också har kameler. I somras var betande kameler ett pittoreskt inslag i landskapsbilden under några dagar. Så här såg det ut då.

Några kameler har jag ännu inte sett men däremot hästar. Hästar är inte särskilt exotiska i våra omgivningar.


Sonja var lite uttråkad idag så hon fick tillfälligt tillbaka sin favoritleksak, dammvippan. T.o.m. Svante tyckte att den var rolig. Sin vana trogen tvärsomnade Sonja mitt i busandet. Själv passade jag på att testa dagens app som visade sig vara riktigt trevlig. Man kan liksom skriva i en ring, ett hjärta, en spiral eller på en linje som man själv ritar upp. Många typsnitt och andra finesser att välja på. Vad dom kan hitta på!

Det är som vanligt bara fantasin som sätter gränser.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar