onsdag 19 juni 2013

Valplekskola

Igår kväll var det dags för första träffen i valplekskolan. Massor med människor (familjer) men inga valpar (jo, en). Första träffen är enbart teoretisk och vovvarna får komma med nästa gång.

Vi har valt att köra till Staffanstorp, till Hand med Hund som drivs av Yrsa Franzén-Gjörnerup. Yrsa är instruktör och hundpsykolog och har drivit sitt företag i 20 år.  Svante och jag har gått flera kurser här och självklart vill jag skola in Sonja här också. Yrsa är full av entusiasm och har alltid konstruktiva lösningar på diverse problem som uppstått mellan hund och ägare. Hon föder upp bichon havanais och fick två kullar i stort sett samtidigt för ca tre månader sedan. Många av hennes valpköpare var där igår och om en vecka dyker det alltså upp en hel drös med små minihundar. En och annan större modell kommer också. Jag uppfattade bl.a. en boxervalp, en groenendael, ett par blandrasvalpar av okänd storlek och så Sonja förstås. Detta högbenta, smäckra lilla busfrö.
Yrsa arbetar mycket med klickerträning och där har vi ju redan tjuvtränat lite. "Hemläxa" till nästa vecka är att "klicka in hunden" (redan gjort), belöna ögonkontakt vid promenader (får vi jobba på) samt att hitta "avknappen" när valpen är uppskruvad. Tror att jag ungefär vet var den sitter. I alla händelser ska det bli jättekul!
Det var idag det skulle bli 25-30 grader. Det blev det inte, kan jag meddela. På sin höjd 20 men det räcker rätt så bra. Häpnadsväckande nog har inte Sonja förstört någonting idag. Fast dagen är förstås inte slut ännu.
Inget grillande ikväll, det är duggregnigt och inte så varmt så det får bli en paj. Kanske lite damfotboll också.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar