söndag 9 juni 2013

Igår blev det inget skrivet alls. Ett antal barnbarn var på besök, Sarah blev årets första badbrud i det nu 21-gradiga vattnet i poolen. Minsann fick också Svante ett premiärdopp. Sarah påstår att det var frivilligt men det tror jag inte på riktigt. Det ska mer än en kastad boll för att han ska bada. Jag tror nog han fick lite hjälp på traven. Blöt var han i alla fall.
På kvällen var besökte vi vänner i vackra Hellerup i Danmark. Från deras terrass kunde vi se sundet, Öresundsbron och nästan vårt hem. Danskan är inga större problem men visst blir det ibland jobbigt när det är sex danskar mot två svenskar. Speciellt siffrorna...

Och vilka vackra rhododendronbuskar dom hade, danskarna!

Svante och Sonja var hemma. Lotta avlastade sin syster och tog hand om fyra av hennes barn. Varav de yngsta är tvillingar på två år. Och så har ju sin egen Otto. Tappert måste man säga. Lotta såg till att vovvarna fick komma ut en sväng på gården under kvällen.
Lotta har en gigantisk, uppblåbar pool till barnen och för att inte terroristen Sonja ska bita sönder den införskaffades ytterligare kompostgaller. Dom gamla har tagit slut.
Sonja vet precis på vilken sida om gallret hon vill vara. Innanför.
Så här ser det ut när plastpoolen är installerad och det vore synd om Sonja skulle sätta tänderna i den. De mindre barnen har stor glädje av att plaska omkring här under varma sommardagar.

Ny vecka i morgon och nya tag. Sonja har hunnit bli 16 veckor. Hon har blivit smartare och det går inte längre att lura henne med små glada tillrop när hon har något spännande för sig. Som idag när hon sprang omkring med en död svala i munnen. (Hoppas det inte var en av de forna bobyggarna.) Ett enklare städredskap löste långt om länge problemet. Hon är omåttligt förtjust i kvastar, borstar, moppar och dammvippor och så kunde jag slutligen förpassa svalan till en bajspåse och vidare till soptunnan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar