torsdag 6 juni 2013

Svante fyller sex år

Älskade Svante fyller sex år idag. Åren går lite för fort trots att jag försöker njuta varje dag, varje minut med denna härliga hund.
Han firar sin födelsedag i det bästa av hundväder. Lagom varmt, under 20 grader och strålande sol. Och en svag vind om det blir för varmt i solen. Han har här precis strukit sig mot en blommande buske och fått dekorativa, vita blomblad i pälsen. I nedre högra hörnet skymtar Sonja, aldrig långt ifrån sin storebror.
Om han fått någon födelsedagspresent? Nja, det blir kanske ett grisöra framåt kvällen.

Sonja verkar ha öppnat loppis för begagnade skor. Så till den milda grad att hon inte får plats i korgen längre. En gammal, blå träsko som blev Svantes för sex år sen. "Luddtofflor" som Siri hade godheten att demolera som valp samt de vita gympaskorna. De är absolut inte något bevis för att jag är särskilt sportig. Det är skorna som jag använde på arbetet och som nu knappast kommer till användning mer.
Det är lustigt, för Sonja biter inte sönder skorna. Hon bara springer omkring med dem och skakar dem som "byten".


Vi har inspekterat poolen närmare idag. Och Sonja imiterar förstås Svante. T.o.m. svansföringen är densamma. Det ska bli spännande att se om hon vill bada frivilligt. Vi får väl invänta badsugna vänner för det är inte troligt att matte eller husse kliver i vattnet ännu på ett tag.

Snudd på en konstnärlig bild. Hund med skugga heter den.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar