lördag 22 juni 2013

Badat!

Vi fick en riktigt skojig och givande promenad igår, Sonja och jag. Världen är så stor, så stor och fylld av spännande dofter. Vi träffade Rut, Maggan och Lilly, tre dvärgschnauzerdamer som var ute och gick med sin matte. Ytterst väluppfostrade små hundar och speciellt Lilly var synnerligen lekvillig. Dessutom var dessa små damer förtjusta i att bada i dammen som ligger längs vår promenadväg. Sonja har väl badat tassarna någon gång men nu hängde hon på gänget och tog sitt första dopp. En vacker labbekille anslöt sig och den labbe är väl inte född som inte tar chansen att bada. Fåglarna drog sig tillbaka till en annan del av dammen... Sonja luktade anka efteråt men vansinnigt kul hade hon. Och inte fick jag för mig att plocka upp kameran!

Livet med Sonja är stimulerande för kreativiteten. Problemet med toarullen har löst sig på ett finurligt sätt - med hjälp av ett skärp och handdukshängaren. Tack, Maud, för tipset om IKEAs hållare med dubbelhäftande tejp. Tyvärr tror jag inte att den småkakliga väggen passar för tejp. Men det här går också bra.


Nöden är uppfinningarnas moder - klyscha, men passar ovanligt bra i sammanhanget.



Snart, Sonja, ska jag kasta den där kudden. Svante har fått en ny fäll till sin korg. Utan stoppning.
Undrar om det är lite vinthund i Sonja. Hennes ben är väldigt långa och hon springer rasande fort med dom.

Mattes stora, vackra kille funderar på om det inte snart är dags för mat. Och mattes lilla, fina tjej är rätt lik storebror, hungrig nästan jämt.


Öronen är väl inte helt symmetriska men dom får duga. Nu får det bli middag för hundar och katter. Står inte ut med de vädjande blickarna längre. "Matte, vi har inte fått mat på evigheter."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar