onsdag 12 juni 2013

Svante gjorde inte såhär!

Suck! Så här gjorde aldrig Svante när han var liten.

Grävde upp saker i trädgården och släpade in i hallen. Sopborste och dammsugare fram. Sonja fick vara ute för annars attackerar hon förstås städredskapen.  
Vi har varit lite lata beträffande träning de senaste dagarna. Att koppelträna Sonja när de andra är med är, åtminstone för mig, en omöjlighet. Alltså gick jag med Sonja ensam en liten tur. Inte dra och streta, då blir det tvärstopp. Hon hade t.o.m. den goda smaken att stanna, vända sig om och titta på mig. Det är värt en hel del beröm. Hon blir lite skrämd av alltför bullriga fordon så därför gick vi upp till stora vägen och stod och tittade på trafiken en stund.
Bäst vi stod där och lyssnade och tittade kom en dam på cykel. Hon tvärstannade och ville absolut träffa hunden för hon hade haft irsk terrier själv.(Hon var danska.)
Det var på den tiden då hundarnas svansar kuperades så det bör ha varit ett tag sen. Hon berättade också att dom hade avlivat en hane vid ett års ålder (!) för att han var så aggressiv mot andra hanhundar. "Det hjälpte inte att man lyfte honom i ett metallstrypkoppel." Suck igen. Men det var väl andra tider förr.
Nåväl, medan vi stod och pratade hann det dundra förbi ett antal tunga fordon och det var bra för Sonja. Hon fattade nog att det inte var så farligt. Och sen fick hon komma hem till Svante och Siri som förvånat tittade när vi kom in genom grinden. "Va! Har hon fått gå promenad? Varför fick inte vi följa med?" Dom hade precis varit ute med husse.
Snart har jag ett ligg på Sonja också. Hon vet fortfarande inte vad det heter, det hon gör, men hon lägger sig gång på gång för ett "klick". Vi ska snart döpa den handlingen till ligg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar