fredag 7 juni 2013

Röda Hund!

Ibland trycker jag på fel knapp och vips har jag publicerat ett inlägg som inte ens var färdigskrivet. Man får ta sånt med jämnmod. Det är inte precis uppsatsskrivning med betygsättning som gäller här.

Igår hade Sonja sin första fästing. Hm, kanske Fixodida inte fungerar på henne heller. Provar ett tag till. Hon har ju ännu så länge begränsat med päls så de små odjuren är lätta att upptäcka.

Med posten idag kom Röda Hund. Det är medlemstidningen för Svensk Irländsk Terrierförening. Den kommer fyra gånger om året och det är alltid trevligt att höra om andra IT-ägares upplevelser. Genomgående verkar det vara så, att en irländare är och förblir aktiv, påhittig (och stundtals helt utmattande) i hela sitt liv. Inga soffpotatisar så långt ögat når. Snarare terroristvarning på ganska många av dom.
I senaste numret finns en jätterolig beskrivning av hur man IT-säkrar sitt hem. Jag har valpsäkrat men börjar ana att vissa saker måste permanentas. Som IT-ansvarig här ser jag det som min uppgift. Svante har alltid varit beskedlig och haft bra koll på vad som är lämpligt. Siri däremot var rätt jobbig länge. Man kunde komma hem och hitta en toapappersrulle utrullad och sönderbiten på golvet. Tillsammans med dagens tidning, ett eller två koppel och några kuddar. Eller en rulle illgröna bajspåsar - likaledes söndertuggad och delvis uppäten. Siris bajshögar var spännande att plocka upp på promenaderna. Dom innehöll allt från lämningar av de gröna påsarna till diverse kvistar och annat smått och gott. Nyttigt med fibrer, tycker Siri. I ärlighetens namn - hon har blivit bättre.
Med Sonja skönjer jag samma tendenser. Smaka och tugga på allt. Återstår att se hur hon artar sig när den värsta valpigheten har lagt sig.


Dagens foto är åter ett kollage. Egentligen är det tråkigt att fota sovande och vilande hundar men vad gör en lat människa? Vakna hundar är rackarns svåra att få med på bild.
Siri är påfallande förtjust i att drapera sig i trappan. Ganska effektfullt faktiskt.
Klockan drar mot midnatt, gästerna har gått hem och två hundar sover skööönt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar