lördag 3 maj 2014

Trimtävling

Den här helgen är det internationell hundfrisörstävling i Malmö. Trimning, klippning, rakning - allt vad det nu kan vara man gör med vovvarnas pälsar. Jag tillbringade ett par timmar på förmiddagen med att vara åskådare. Svante har ju varit affischpojke på arrangörernas program så jag kände trycket att gå dit.


Ett antal vovvar stod på trimbord och blev friserade av människor som såg ut att kunna hantverket. Domare från när och fjärran gick runt och synade, kammade lite här och där, lyfte på svansar och ben och avgjorde sen vem som var bäst. Och på tid var det också! Ungefär som i Sveriges Mästerkock. "Nu är det 30 minuter kvar." "Nu återstår 5 minuter."





Har valt att inte beskära bilderna. Dom två tjejerna i grönt är tydligen riktiga championtrimmare.  

Våra vänner från Göteborg dök mycket riktigt upp idag. Jättekul tyckte hundarna för vännerna är riktiga hundälskare och det uppskattas av fyrfotingarna. Nu har dom (tvåfotingarna alltså) tillfälligt lämnat oss för en födelsedagsfest men återkommer väl framåt natten för att sova här. 
Moster har kommit hem efter några dagar på Österlen och både Svante och Sonja var klistrade mot hennes byxben. Hon har varit otrogen! Med Zladden och Emil. 



a


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar