torsdag 22 maj 2014

Sommar och vinprovning

Den stackars kajan som Sonja bar omkring för några dagar sedan har nu slutat halta och flaxa omkring. Den har på lätta vingar lyft till fåglarna himmel. Den låg så lugnt och stilla ganska nära den plats där jag lämnade den.
Det slog till och blev 25 grader varmt. Ovant! Jag hämtade en kompis till syrran på centralen. Malmö Centralstation var förr mest likt en liten landsortsstation men numera är det så stort och elegant att man behöver karta och kompass för att navigera. Och det är näst intill omöjligt att bli av med bilen (om man inte har lust att betala 30 spänn i timmen).
Hundarna har tagit vilodag.



Alla tre vilar i skuggan av de ännu icke utslagna lindarna.
Säsongens sista vinprovning är avslutad. Hundarna vet numera precis vad som gäller. Dom står utanför lokalen och tittar lystet in genom fönstret. När de sista provarna har gått får dom komma in och avsöka golvet efter tappade smulor. Sonja dock i koppel. Hon är fortfarande direkt opålitlig. Hoppar upp på borden och förser sig från tallrikar. Svante är sansad och håller sig på golvet. Nu tuggar dom godnattgodis, ska snart sova och i morgon ska det bli ännu varmare!



a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar