torsdag 29 maj 2014

Köttbullsträdet bär frukt!

Det är förunderligt med vilken livsglädje hundarna möter varje ny dag. Stretcha frambenen, bakbenen, rygg och nacke. Hälsa på varandra med viftande svansar och pussa runt lite i ansiktet och sen full fart ner till köket för att äta frukost. Trängsel i ytterdörren för att störta ut i trädgården - om det inte regnar förstås, men det gör det verkligen inte idag. Solen strålar från klarblå himmel och hela åtta grader var det vid sjutiden. Perfekt hundväder!
Sen hittar Sonja fina pinnar och kvistar som hon gärna tar in och tuggar i småbitar. Konstigt, för får hon ett grisöra så går hon helst ut med det.

Det händer inte ofta men idag bar köttbullsträden frukt igen. Och precis som det står i böckerna - det finns ingenting så utmattande som mentalt arbete. Efter att ha sniffat, luktat, ätit och "frågat mig" om det fanns mer någonstans stupade båda hundarna omkull i en djup middagssömn.
Matte kunde fortsätta att läsa den förfärande historien om Yngsjömordet.





Nu har vi gått promenad, hundarna har fått sina godnattgodisar och syrran har stulit lite växter i grannskapet. Hon avser att fixa till vår erbarmliga trädgård en aning. Det är hon bra på!



a




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar