tisdag 1 april 2014

Skola igen.

Nu har vi kommit hem från skolan igen. Förra veckan var det storm, regn och mörkt. I kväll var det sol (!) och nästan ingen vind alls och vi var ute hela timmen. Bara det gör skillnad!
Förra veckan hade jag kameran om halsen, innanför jackan, idag hade jag lämnat kameran hemma. Så himla dumt!
Sonja skötte sig bra. Nota bene - det är mattes egna, subjektiva uppfattning. Det jag uppskattar allra mest är faktiskt att hon verkar ha noterat att hon HAR en matte. Även om den största lockelsen nog är torkad blodpudding i en ficka och en tub baconost i en annan ficka. Men hon lyssnar i alla fall. Ändamålet helgar medlen. Undrar vad det heter på latin...
Exitus acta probat. Googlade. Har nog inte hört det förut men mitt latinbetyg var ju inte lysande.

Nåja, Sonja var i alla fall duktig och hennes egensinniga och självständiga sinnelag skymtade bara igenom då och då. Lite frustrerad var hon över att inte få leka med dom andra hundarna hela tiden men accepterade snällt att gå slalom, passera andra vovvar utan att konstra för mycket och att hålla sig i skinnet när andra passerade "hennes" plats.
När vi kom hem högg hon sin kampleksak och utmanade Svante på en match. Svante blev också lycklig när vi kom hem. Han var alldeles solo för husse är också borta i kväll.


Och minsann fanns det några bitar blodpudding kvar i mattes ficka! Man måste bara älska dom.

På tal om att äta. Vi (människor) åt kycklingsallad igår och det fanns lite kvar. Jag erbjöd Svante att plocka ut kycklingbitarna. Han slukade allt! Isbergssallad, tomater, gurka och förstås kycklingen. Så fick han lite vitaminer också.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar