måndag 21 april 2014

BPH del 2

Tur att vi startade grillsäsongen igår för idag är det verkligen grått och det kommer några stänk då och då. Resten av landet har tydligen fint vårväder om man får tro utsikterna i mobilen.

Fortsätter med resterande övningar på BPH.

Femte momentet. Skrammel. En metalltunna med en kedja i skramlar till när man går förbi. Syftet är att se hur rädd hunden är för ljud och hur nyfiken den är på att undersöka skramlet. Sonja är verkligen inte rädd för konstiga ljud och var dessutom väldigt nyfiken på vad som fanns inne i den där manicken.



Jag tyckte nog att skramlet på Svantes MH-test var läskigare, men nu var det ju inte min reaktion som skulle bedömas.

Sjätte momentet. Närmande person. En figurant klädd i kappa, stor hatt och solglasögon kliver fram ur skogen och närmar sig sakta. Jaha, tyckte Sonja och var varken särskilt intresserad eller misstänksam. Arg blev hon definitivt inte utan snarast likgiltig.


Moment sju. Underlag. Hund och förare går på två olika, räfflade plastunderlag. Det tyckte Sonja var helt OK. Trappan vid brukshundsklubbens stuga var mycket otäckare för den var som ett mönstrat metallgaller. (Hon gick på den också men efter viss tvekan.) 

Moment åtta. Skott. Det momentet kan väljas bort om man så önskar. En del vet ju på förhand att deras hund är väldigt skotträdd. Jag har väl inte precis testat Sonja på skott men hon brukar inte reagera när det skjuts och nyårssmällarna brydde hon sig inte om. Vi fick faktiskt ett litet test igår eftersom det sköts när hunden före oss gick sin runda. Två skott - ett när man promenerar och ett när man står stilla. Över huvud taget ingen reaktion! Det blev en fyra vilket betyder mycket trygg med situationen. Yiiipeee! 
Den underbare Svante hade en etta på skott vilket i ett MH-test betyder samma sak - ingen reaktion. Och döva är dom inte! Båda hör på långt håll när man skrapar tallriken och det är dags att slicka.




...fast kissa får man nog, tänkte Sonja och gjorde så.
Syrran har ett väldigt sinne för detaljer och det var tur att hon kunde följa med. Annars hade det inte blivit några bilder alls.



Sen var det färdigt. Sonja fick resterande köttbullar och matte fick ett utlåtande samt en broschyr om BPH.


Sen kunde Sonja för första (och troligen sista) gången i sitt liv kliva upp överst på prispallen.
Klart hon är bästa tjejen för oss.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar