onsdag 16 april 2014

Småkrassliga hundar

Morgonpromenaden, i strålande sol och utan en vindpust, bjöd på spännande upplevelser för Sonja och Siri. Vi släppte tjejerna lösa i terrängen trots att det inte är tillåtet och trots att inkallningen verkligen inte fungerar till hundra procent. Dom blir rätt kaxiga när dom är två som ränner ut i kaninmarkerna. Av och till såg vi hoppande, röda hundar och minst lika ofta harar och kaniner som skuttade iväg så fort benen bar dom. Sonja var den som sist kom tillbaka. Då hade husse redan gått hem men de andra två. Sonja och jag träffade en mopsfröken, som förresten också heter Doris, och dom fick ett mindre lekpass. Sonja var redan utmattad efter sin kaninjakt och Doris, som ju är mops, pallade inte att busa runt särskilt länge.
Annars har det varit lugnt på hundfronten mest hela dagen. Svante har haltat lätt på ena frambenet under några dagar men är inte särskilt påverkad. Sonja började halta på höger bakben under eftermiddagen. Siris matte blev helt förskräckt när hon kom och ingen Sonja kom utrusande. Hon (Sonja alltså) stöder på benet utan problem men är inte helt obesvärad.
Till råga på allt har hon en ögoninfektion. Har försökt torka med antiseptiska våtservetter några dagar men det verkar inte helt effektivt. Idag kapitulerade jag och startade en behandling med antibiotikasalva.
Annars har dagen ägnats åt att börja städa upp på uteplatsen. Snart är det grillväder och dags att snygga till utomhus.


Tyvärr hade ju Sonja en konfrontation med att bilbatteri för några månader sedan och det resulterade i att några plattor på uteplatsen inte riktigt ser ut som tidigare. Om detta går att reparera vet vi inte men jag är inte optimistisk. Kanske får vi skaffa en matta - eller nya plattor - eller acceptera att det ser ut som det gör.
Husse är på herrmiddag och vi har avverkat kvällspromenaden. Båda hundarna snusar gott och jag ska nog kunna kränga till mig en plats i sängen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar