onsdag 23 april 2014

Arbetshelg

Påskhelgen gick åt till en hel del kroppsarbete. Husse var bortrest i fyra dagar och vi hemmavarande hade planer på att fräscha upp uteplatsen under dessa dagar. Som en födelsedagspresent. Han fyller snart år. Varken syrran eller jag har använt högtryckstvätten tidigare men vadå? Så himla svårt kunde det väl inte vara! Innan vi kom igång - för det gjorde vi - var det två timmars fars. Först hitta tvättaren och vattenslangen. Sen att klura ut hur det hela skulle kopplas ihop och sen få igång det hela. Det är ju potenta grejer det där och hur vi satte på vatten och ström så fick vi det inte att funka. Bruksanvisningen hittade vi förstås inte, men vad har inte nätet att bjuda på? Efter att ha läst på fick vi äntligen igång tryckvattnet!



Sen var det bara att spruta. Och visst blir det skillnad! Hundarna tyckte det hela var rätt spännande men retirerade så småningom till torrare och vilsammare lokaler, soffan och fönstret i hallen.
Vi hann inte riktigt så långt som vi hade tänkt eftersom en massa andra projekt också stod på listan. Köpa krukor och lite växter, plantera om, ta ut olivträden (som stått i stallet under vintern), städa grillen osv. Men grillplatsen blev i alla fall färdig och grillat har vi gjort två gånger redan.


Den här ugglan hittade vi på Bauhaus och förhoppningsvis ser den tillräckligt läskig ut för att hålla svalorna borta från innertaket på uteplatsen. Svalorna bör vara på ingång om ett par veckor och dom formligen älskar vår grillhörna. Förra året körde vi upp svarta sopsäckar på de attraktiva bjälkarna. När svalorna har sökt sig någon annanstans kanske ugglan kan göra tjänst vid vinbärsbuskarna.



Sonja har en väldig förkärlek för att ligga i stolar. Det har Svante aldrig gjort...
Ikväll rev hon ner en förpackning cocktailtomater som stod för nära kanten. Sonja störtade iväg med förpackningen, polisen Svante rusade förstås efter - vilt skällande och små röda tomater rullade runt på köksgolvet. Efter en stund slutade Svante skälla, Sonja hoppade upp i sitt fönster och plopp, ut ur munnen hoppade en tomat. Man har verkligen inte tråkigt i hennes sällskap.

Och vill man, och det vill man ju, så trycker man ut Sonjas BPH-resultat som ett spindeldiagram. Den röda linjen är Sonja och den blåa är medelirländaren.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar