onsdag 2 juli 2014

Regn och vinbär

Det är ganska typiskt. Först kånkar man runt med den ena kannan vatten efter den andra för att släcka törsten hos syrrans och mina egna små skötebarn i trädgården. Ett par timmar senare behagar någon däruppe vrida på stora kranen och regnet bara forsade ner. Nåja, gräsmattan blir säkert glad. Övriga fick väl en våtchock. Liknande chock fick nog Sonja som snodde syrrans vattenkanna, tömde den samt satte sina berömda tandmärken i den. Får skaffa henne en ny i morgon... Kanna till syrran alltså.



Några som fått nöja sig med håvorna från himlen är vinbären. Det är så otroligt mycket bär i år och det var en ryslig tur att vi satte nät över buskarna tidigare på sommaren. Annars äter fåglarna rubbet innan bären ens är mogna. Nu märks det knappast att man plockar och plockar... Vet inte riktigt vad det ska bli av alla bär. Det här är bara en bråkdel. Räcker det inte med att ha gjort fläderblomssaft!



Idag var det en kvinna här för att inspektera gödselhanteringen i vårt stall. (!) Det var avsatt 1,5 timme för besiktningen och det tog fem minuter. Vi sköter tydligen skiten till belåtenhet för berörd myndighet.
De flesta hästarna har nu åkt på sommarbete och det återstår bara två. Dom åker väl också endera dagen och sen är det tomt ett par-tre veckor. Högtryckstvätt...



a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar