lördag 5 juli 2014

Haltande Hund och poolpremiär

Lördag morgon klockan 9.
Svante stöder knappt på höger framben. Sonja blir galen när han inte vill leka. Svante ligger på rygg på gårdsplanen och "leker". Inget att se, inget att känna, ingen ömhet när man klämmer och känner.
Husse och svårt haltande Svante går en kort promenad. Sonja blir galen. Matte och Sonja går också promenad men på annat håll.
Akutbesök på djursjukhuset? Nä, vi lugnar oss lite. Dom kommer också att konstatera ovanstående - inget att se eller palpera. Och sen blir det röntgen som inte heller visar något och ordinationen blir vila och smärtstillande. Vila har Svante själv ordinerat och smärtstillande ger jag inte för då kommer han inte att vila. Enkelt, min käre Watson.
Vi avvaktar alltså och ser hur det blir framåt dagen. Svante vilar benet.



Framåt dagen, vid 16-tiden.
Svante är en så oerhört klok hund. Han har tagit det jättelugnt hela dagen. Stöder nu på benet med haltar fortfarande. Maten har slunkit ner lika snabbt som vanligt och svansen och öronen är glada. Vi ligger lågt med promenader.

Idag har vi klätt av poolen. Äntligen kan man ju tycka men vi är inte så badgalna precis. Vansinnigt roligt tyckte Sonja, som nog inte minns hur det är när täcket inte ligget över vattnet. Svante vet förstås men Sonja var så liten förra sommaren. Hon minns nog inte hur hon trillade i och dök upp, kravlandes mot kanten med en champagnekork i munnen! (Vi hade gäster.)  Nej, matte hade inte sinnesnärvaro nog att ta en bild.





Det är mycket som måste undersökas. Man kan också leka en rolig lek. Doppa tygleksak i vattnet och sen plocka upp den alldeles genomblöt. Eller jaga ett vilsekommet fjolårslöv.


Svante övervakar.

Sen blev det plötsligt livat värre. Två barnbarn ville absolut bada. Siri, hennes matte och barnbarn kom och det barnbarnet ville också bada. Siri ville leka med S och S.
Svante tog det lugnt. Han haltar fortfarande men är mycket bättre än i morse. En god natts sömn kommer säkert att göra honom gott.


a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar