onsdag 9 juli 2014

Att lasta en häst

Plötsligt blev det väldigt ensamt! Husse körde till sina veteranbilar på Österlen tidigt i morse. Ett par timmar senare packade Marianne och Abdelati bilen och körde mot Öland. Ungefär samtidigt åkte den sista hästen på sommarbete. (Inga problem där inte. Hästen traskade snällt in i transporten och tio minuter senare var dom iväg.)

Några bilder från gårdagens övningar.


Joker får ben- och hovskydd på alla fyra benen. Damerna har hjälmar medan Abdelati artigt avböjde. (Ska vi ut i krig, eller?)


Först såg det ut att gå hur bra som helst.


Sen ångrade han sig och backade ut igen. Sedan följde ett dansande både fram- och baklänges. Så småningom överlistades han dock av människorna.


Såja, bara bakfötterna kvar! Så efter sammanlagt en timme - en halvtimme för förberedelser och en halvtimme för lastning - kom han äntligen iväg på sommarbete.
Enligt Abdelati, som intresserat studerade både häst och människor, är inte hästen rädd. Han är bara bortskämd...
Nu återstår några dagars högtryckstvätt av stall och boxar.
Katterna tycker inte om när hästarna försvinner. Dom är sällskapssjuka och plötsligt försvinner både djur och människor i några veckor.
Solen går ner om drygt en timme och det är fortfarande 26 grader varmt. Det får nog bli luftkonditioneringen i kväll igen.



a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar