söndag 27 juli 2014

Bad, och snart mera bad

Det här med 28 grader på dagarna är måttligt uppskattat av de fyrbenta. Tvåbeningarna svettas, kämpar på men anser att man inte bör klaga på värmen. Man vet inte hur länge man får behålla den.

I fredagskväll fick vi äntligen tummarna loss, syrran och jag, iklädde oss de sällan använda baddräkterna och hoppade i poolen. Då hade de treåriga tvillingarna redan badat i flera timmar. OK, det var jätteskönt.
Hundarna blir alltid lite ängsliga när någon badar men gränsen var nådd för Sonja när t.o.m. matte plumsade i vattnet. Hon blev så upprörd att hon trillade i vattnet. Och tänka sig - hon kunde simma! Jag styrde henne mot trappan och sen höll hon sig på behörigt avstånd från bassängkanten.
Är lite tveksam till att göra hundarna alltför badvana. Visst vore det skönt för dom med ett svalkande dopp. Samtidigt vill jag helst inte att dom ska bada ensamma och dessutom vet man inte vad för skräp dom släpar med sig i vattnet.

Just nu, strax efter middagstid, inväntar vi den stora invasionen av barn, föräldrar och andra vuxna. Idag är det poolparty med anledning av Ottos femårsdag. Då blir det kakor, tårta, frukt och saft (i min gamla vindunk med tappkran).
Husse har dammsugit poolen och krattat gårdsplanen så nu är det bara att vänta på alla gästerna.

Svante, tålmodigt väntande på att något tydligen ska hända. Liten Sonja gör matte sällskap inomhus så länge.



a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar