söndag 6 juli 2014

Beduin i Malmö

Siri kom som sagt på besök en stund igår. Speciellt Sonja blev förstås överlycklig och tog genast tillfället i akt att busa en stund. Uppenbarligen gillade inte Siri att Svante försökte blanda sig i leken. Hon verkar säga: "Halta killar göre sig icke besvär!"

Det var annars en spännande dag igår. Syrran har varit nere i hettan och hemfört en tvättäkta beduin till Sverige. Dom startade sin mycket långa resa mycket tidigt på morgonen och kom lyckligen fram mycket sent i natt. A har aldrig varit utomlands (jo, i Algeriet, men det räknas liksom inte), han har aldrig flugit, han har ingen aning om hur livet eller naturen i Nordeuropa gestaltar sig annat är genom hörsägen. Nu fick han på en och samma dag checka in på en flygplats - med alla papper och dokument i perfekt ordning. Han fick sitta några timmar högt uppe i luften för att slutligen dimpa ner i norra Tyskland. (Starten var tydligen behaglig men landningen kanske något skumpig - nu ska han stämma flygbolaget. På skoj alltså...) Därefter vidtog tågresa genom det vackra, gröna landskapet. Och nu är han alltså här. Cool till tusen. Idag har han fått stifta bekantskap med Clas Ohlsson, ICA Kvantum och diverse andra affärer i Närbutiken. Vidare planer för Sverigevistelsen? Noga utstakade men jag återkommer kanske till det senare.

 I kväll har vi grillat, druckit öl och vin och ätit egenproducerade potatisar och paj på egna vinbär. Ramadan överlåter A till sina landsmän att ta hand om. A är genuin djurmänniska och hundarna älskar honom redan, trots att han inte bryr sig ett dugg om dom. Han har också blivit kompis med en av de två återstående hästarna i stallet. Den rackaren låter sig inte lastas i hästvagn utan vidare. Jag tror jag vet vem som skulle kunna övertala...
 Svante mår mycket bättre i sitt framben. Haltar en liten aning men inte i närheten av hur det var igår. Där sparade vi nog åtskilliga hundralappar genom att avvakta.
 Naturligtvis gör vi om samma misstag gång på gång. Att lämna ett inte helt avdukat matbord utan tillsyn är inte tillrådligt! Vaniljsåsen i tillbringaren föll tydligen Sonja i smaken. Den tomma vinflaskan och askkoppen var inte intressanta. Hur hon kommer upp på bordet? Ja, finns det inte en tillgänglig stol så fixar hon upphoppet direkt från marken.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar