lördag 12 juli 2014

Dagens facit för Sojna

Temperaturen sjönk tio grader och lite regn kom det också framåt kvällningen. Hundarna tackar och tar emot. Kanske inte regnet men dom uppskattar svalkan.


Dom senaste dagarna har det mest sett ut så här. Utslagna, flämtande hundar som proppar överallt. Konstigt att dom alltid ska ligga precis där man går. Ingen av dom har någonsin blivit trampad och därför litar dom tydligen på att det ska fortsätta så. Man kryssar försiktigt mellan ben och svansar och ingen rör ens på morrhåren.


Är rätt förtjust i mina stockrosor. Två rosa och en röd, självsådda sen förra sommaren och alldeles magnifika när dom nu blommar.


Igår kväll hade jag tänk mig bearnaisesås till det grillade. Sonja hade avvikande mening. Mitt fel, OK, lämna aldrig mat på bordet på uteplatsen - om så bara för några sekunder.
Dagens facit är annars: En av husses böcker i anatomi, en dörrstopp i svart hårdgummi, en hundkam (trähandtaget), en tändsticksask och en kulspetspenna. Det mesta är förstås uraktlåtenhet från vår sida. Problemen är dock två. 1/ Vi har inte dörrar på nedervåningen och 2/ Sonja har ingen som helst respekt för kompostgaller. Hon forcerar dom plättlätt om hon känner för det. Att peta in galler bakom soffan eller förstärka med stol plus jättetunga böcker har ingen effekt alls. Vill Sonja fram så kommer hon fram.


Svante dyrkar sin husse, speciellt vid matbordet. Ingen har en så bussig husse som Svante...


Sonja binder vi vid en solsäng när vi äter och hon finner sig otroligt bra. För det mesta behöver vi inte ens koppla henne. Hon lägger sig frivilligt och väntar tills vi har ätit färdigt! Impulskontroll!

Nu har dom varit på en kvällsrunda, fått sitt godnattgodis och lagt sig tillrätta i sängen. På tvären förstås men det brukar lösa sig.


a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar