tisdag 10 juni 2014

Skumpa

Det är varmt! Inte ens den lilla vinden svalkade när vi gick eftermiddagspromenad och termometern visade 26 grader. Oj! Det ska tydligen svänga i morgon och bli både regn och svalare.


En snigel som får vara kvar.

Igår var Skumpa här en sväng. Skumpa är i stort sett jämngammal med Siri men har inte träffat Sonja som valp. Svante och hon känner varandra och Skumpa har bott hos oss vid några tillfällen. Hon är nog den mest irländska irländare jag känner. Skarp, bestämd och oerhört tuff. Vi vågade faktiskt inte släppa ihop hundarna utan tog en koppelpromenad. Sonja skällde och levde rövare initialt men lugnade sig så småningom. Skumpa har en egenhet - hon morrar. Även när hon leker och även när hon är glad och välvilligt inställd. Men det kan missuppfattas...
Skumpa fick lukta Sonja i baken och Sonja fick lukta Skumpa. Dom fick nosa varandra i ansiktet och efter en stund gick dom snällt (nåja, nästan) vid sidan om varandra. Mattarna är kanske lite fega men vi avstod faktiskt från att släppa dom lösa på gårdsplanen. Nästa gång kanske.



Sonja har tillbringat dagen i diverse stolar - i skuggan. Svante skymtar i bakgrunden. Han ligger inte i stolar.
Nu är klockan snart nio på kvällen. Hundarna tycker att det är skönt att ligga på golvet, även om det är varmt inomhus också.



a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar