fredag 20 juni 2014

Midsommarafton

Midsommarafton. Hoppas ni alla har en fin helg!
Just nu är klockan 9.30 och hundarna och jag har varit på en skön promenad. Det har äntligen kommit duktigt med regn under natten och naturen känns fräsch. Hade tänkt gå ut och plocka fläderblommor men just nu pysslar min datadoktor med min stationära burk (via fjärrskrivbord) så jag väljer att sitta och bevaka skeendet. För ögonblicket händer ingenting alls. Datorn tillhör sengångarsläktet. Under tiden kan man t.ex. blogga, sätta igång en tvättmaskin, göra lite manikyr, spela Wordfeud osv.

Svante sover så gott på sängen men det är oroande tyst på Sonjafronten.
Aha! Hon sover också fast på en matta.

Nu är gammeldatorn färdig och har fått nytt virusskydd.


Ekologisk och garanterat närodlad potatis till midsommarsillen. Dom var ljuvliga och så även sillen, syrrans paj, salladen och vinet av blandade färger. Tyvärr fick vi sitta inne eftersom himlen var blyertsgrå och vinden inte helt ljum. Fast det gick bra att vara inne också.
Vi körde fyra generationer i afton. "Mormor", husse, matte,moster Marianne, Lotta och lille Otto som alldeles snart blir fem år.

Sonja skäms inte alls för att ockupera en stol (tur att vi har många stolar!). Hon vill gärna vara med på fördrinken och speciellt nötterna. Ovanstående tre foton är tagna av moster Marianne.

Snart, alldeles snart är det dags för hundarna att lägga sju (eller är det nio) blommor under kudden och drömma söta drömmar.Båda har en rätt avslappad sovstil. Sonja fläker ut sig på sängen som om hon ägde den. Och det kanske hon gör. Svante nyttjar sin bädd på ett märkligt sätt men han gillar det.a

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar