fredag 27 juni 2014

Ny burk för b-påsar

Sonja visar ständigt nya prov på sin uppfinningsrikedom. Vi har förvarat b-påsar i en rätt snygg urna från Höganäs. Det har nu Sonja kommit på. Hon har inga problem med att hoppa upp i fönstret, nypa rullen med påsar (f.n. i en knallig orange kulör) och sprida ut den över gräsmattan.



Ny lösning. Matte åker till Myrorna och hittar en förträfflig burk i metall med snäpplås på locket. (Femton spänn.) Den ska väl Sonja ändå inte kunna öppna. Eller..? Möjligen kan hon sticka med hela burken men så särskilt kul är nog inte den.



Nu är det inte bara duvor som bygger bo i gårdsplanens lindar. Det verkar som om även koltrastar har fattat tycke för det täta lövverket. Jag fasar redan för de kritiska dygnen när de kommande ungarna ska lära sig flyga. Varje år är det någon duvunge som trillar ner och skoningslöst blir infångade av hundarna.
För många år sedan, när Gullan fortfarande levde, lyckades hon peta ner ett helt bo med ungar och hade fest på gårdsplanen. Fast det var nog inte duvor. Ungarna var rysligt små.

Sonja verkar mest vilja leka med fåglarna i trädet...

Svante förhåller sig cool. Han vet att man kommer inte åt dom där fåglarna och det är ingen idé att hetsa upp sig.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar